Historie

33 år, fed og færdig ……

Som 33-35 årig var man førhen færdig som fodboldspiller, i hvert fald hvis man ikke tilhørte eliten.

Det fik i 1949 nogle fremsynede fodboldspillere fra Virum-Sorgenfri Boldklub til at stifte ”Old Boys sammenslutningen af 1949” med eet formål, at også ældre spillere fortsat kunne nyde fodboldspillet og det sociale samvær efter kampen.

I 1949 deltog 4 klubber med hold fra Virum-Sorgenfri, Birkerød, Holte og Hareskoven i den første turnering, som i øvrigt blev vundet af VSB, som en rigtig vært.

Siden da er turneringen vokset. I dag deltager ca. 60  hold fra klubber, geografisk at spændende fra Frederikssund, Slangerup, Ramløse i nord og Glostrup og Greve i syd.

På et tidspunkt deltog 122 hold.

”Der spilles i 5 aldersgrupper, Old-boys (+33), Veteran (+40), Super-Veteran (+47), Grand Super-Veteran (+54)og Masters (+60).
”Det sociale er meget vigtigt i vor turnering, men når selv de helt gamle spillere går på banen (der er spillere over 70 år) er det altid for at vinde, men altid med rene midler”.
”Efter kampen er det en fast kutyme, som endog også står i Sammenslutningens love, at hjemmeholdet er vært for en forfriskning – gerne øl.”

Gennem årene er der nogle klubber der har markeret sig mere end andre. Således har Lyngby Boldklub vundet over 20 rækker, Frederikssund Idrætsklub 16, AB 14 og Ballerup Idrætsforening 13.  Udover de normale rækker spilles en pokalturnering i hovedrækkerne, Oldboys, Veteran, Superveteran, Grandsuperveteran og Masters for både 7-mands og 11-mands hold. Finalerne afvikles for alle rækkerne samtidig hos én af sammenslutningens klubber, hvor OBS49 er værter og serverer lidt øl, sodavand og chips. Alle er velkomne til afslutningsstævnet.

Sammenslutningen har gennem alle årene været ledet af en bestyrelse, hvor formanden igennem flere år har været fra Virum-Sorgenfri Boldklub, men nu fra BSV.