Hjem
 
Turneringer m.v.
 
Om OBS49
 
Årsmøde
 
Vejledninger
Historie
Bestyrelsen
Historie

 

 
33 år, fed og færdig ……
 
 
Som 33-35 årig var man førhen færdig som fodboldspiller, i hvert fald hvis man ikke tilhørte eliten.
 
Det fik i 1949 nogle fremsynede fodboldspillere fra Virum-Sorgenfri Boldklub til at stifte ”Old Boys sammenslutningen af 1949” med eet formål, at også ældre spillere fortsat kunne nyde fodboldspillet og det sociale samvær efter kampen.
 
I 1949 deltog 4 klubber med hold fra Virum-Sorgenfri, Birkerød, Holte og Hareskoven i den første turnering, som i øvrigt blev vundet af VSB, som en rigtig vært.

IdfdIiii
Siden da er turneringen vokset til i dag at rumme 75 hold fra  klubber og geografisk at spænde fra Frederikssund, Slangerup, Ramløse i nord og Glostrup, Albertslund og Greve i syd.

På et tidspunkt var vi oppe på 122 hold.
 
”Der spilles i 4 aldersgrupper, Old-boys, Veteran, Super-Veteran og Grand Super-Veteran, hvor der i alt er 12 turneringsrækker,” fortæller formanden gennem de seneste 23 år, Bent Schou Eskildsen.
”Det sociale er meget vigtigt i vor turnering, men når selv de helt gamle spillere går på banen (der er spillere op til ca. 70 år) er det altid for at vinde, men altid med rene midler”.
”Efter kampen er det en fast kutyme, som endog også står i Sammenslutningens love, at hjemme- holdet er vært for en forfriskning – og gerne øl.”
”Det har givet nogle pudsige problemer under f.eks. ølstrejken”, fortsætter Bent Schou Eskildsen, ”men vi har endnu ikke modtaget nogle protester over forfriskningens kvalitet”.
 
Gennem årene er der nogle klubber der har markeret sig mere end andre. Således har Lyngby Boldklub vundet 20 rækker, Frederikssund Idrætsklub 16, AB 14 og Ballerup Idrætsforening 13.
 
Udover de normale rækker spilles en pokalturnering i hovedrækkerne, Oldboys, Veteran, Superveteran og Grandsuperveteran, ligesom der arrangeres en vinter-træningsturnering, så at ingen bliver vinterkolde.
 
Sammenslutningen har gennem alle årene været ledet af en bestyrelse, hvor formanden igennem flere år har været fra Virum-Sorgenfri Boldklub, men nu fra BSV.

 
Hjem
Turneringer m.v.
Om OBS49
Årsmøde
Vejledninger